اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران

آزادی ۶ خدمه کشتی «توسکا» با پیگیری‌های ایران

آزادی ۶ خدمه کشتی «توسکا» با پیگیری‌های ایران ۶ نفر از خدمه ایرانی کشتی «توسکا» آزاد شده و به کشور بازگشتند و تلاش‌ها برای آزادی ۲۲ خدمه دیگر همچنان ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۹ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 29
کد خبر: ۳۰۶۹۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، در ادامه پیگیری‌های دیپلماتیک و اقدامات حقوقی جمهوری اسلامی ایران، ۶ نفر از خدمه ایرانی کشتی کانتینربر «توسکا» آزاد شده و هم‌اکنون در کشور حضور دارند. این اقدام در پی سلسله مکاتبات و رایزنی‌های صورت‌گرفته از سوی معاونت امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر و سایر نهاد‌های مسئول با مراجع بین‌المللی ذی‌ربط تحقق یافته است.

کشتی «توسکا» که پیش‌تر در مسیر ایران و حامل محموله‌ای از اقلام حیاتی از جمله تجهیزات و دارو‌های پزشکی بود، با مداخله نیرو‌های آمریکایی توقیف شد. در زمان وقوع این حادثه، ۲۸ خدمه ایرانی در این کشتی حضور داشتند. مقامات کشور با اشاره به شرایط خاص خدمه و ملاحظات انسانی، از جمله حضور خانواده‌های برخی از آنان، تأکید کردند که مسیر‌های حقوقی و دیپلماتیک را برای حل این موضوع در اولویت قرار داده‌اند.

در همین چارچوب، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در تاریخ دوم اردیبهشت‌ماه با ارسال نامه‌ای رسمی‌به دیوان کیفری بین‌المللی و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، خواستار رسیدگی فوری به این موضوع شد. در این مکاتبه، ضمن ابراز نگرانی نسبت به نقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل بشردوستانه، بر لزوم حمایت از خدمه غیرنظامی و تضمین دسترسی ایمن به محموله‌های پزشکی تأکید شده است.

در بخشی از این نامه، توقیف کشتی «توسکا» به‌عنوان اقدامی در تعارض با قواعد حاکم بر آزادی کشتیرانی و موازین بشردوستانه توصیف شده و نسبت به پیامد‌های آن بر زنجیره تأمین اقلام حیاتی، به‌ویژه برای بیماران نیازمند درمان‌های مستمر، هشدار داده شده است.

بر اساس این گزارش، آزادی ۶ خدمه در مرحله نخست حاصل این پیگیری‌ها بوده و تلاش‌ها برای آزادی ۲۲ خدمه دیگر همچنان با جدیت در دستور کار قرار دارد. مسئولان کشور تأکید کرده‌اند که از تمامی ظرفیت‌های حقوقی و بین‌المللی برای تأمین امنیت و بازگشت کامل خدمه استفاده خواهند کرد.

کارشناسان حقوقی نیز با اشاره به ابعاد این پرونده، خواستار ورود فعال نهاد‌های بین‌المللی برای بررسی دقیق موضوع و جلوگیری از تکرار موارد مشابه شده‌اند؛ موضوعی که به گفته آنان، با امنیت کشتیرانی و اصول بنیادین حقوق بشردوستانه ارتباط مستقیم دارد./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار